Ronde van Italië

Marina Vizzinisi vertelt bij Sociëteit De Witte in Den Haag over Italiaanse typische gerechten
Marina Vizzinisi vertelt bij Sociëteit De Witte in Den Haag over typische Italiaanse gerechten

Culinaire ronde van Italië

Om mijn kennis van traditionele Italiaanse gerechten over te dragen heb ik een presentatie bereid met foto’s om van te watertanden. In een culinaire giro d’Italia neem ik de luisteraars mee van Val d’Aosta tot Sicilië en vertel ik welke gerechten de diverse Italiaanse streken te bieden hebben.

Ook vertel ik de achtergronden ervan, bijvoorbeeld waarom in Noord-Italië polenta of rijst wordt gegeten en in het zuiden pasta, en geef veel tips en trucs over het zelf klaarmaken van diverse gerechten. Neem een aantekeningenboekje en een pen mee!

Normaliter zijn de groepen niet erg groot, 10 à 20 personen, maar als de locatie dat toelaat kan ik ook honderd geïnteresseerden toespreken. Dat is in  november 2017 gebeurd in Den Haag bij de mooie locatie van de Sociëteit De Witte, georganiseerd door de Italiaanse Ambassade.
Tien of honderd, er is altijd ruimte voor de vragen van iedereen, sterker nog, ik stel vragen aan het publiek, zodat er interactie ontstaat en iedereen gestimuleerd wordt om zelf vragen te stellen.

Er bestaat de mogelijkheid om een lunch of diner erbij te organiseren met een aantal in Nederland vaak onbekende gerechten, natuurlijk met bijpassende wijnen.

Deze lezing duurt circa 90 minuten.
Voertaal: Nederlands, op aanvraag ook in het Italiaans mogelijk.

Voor informatie en reserveringen: info[@]nerodavola[punt]nl